Unique-horn Active Stable Balancer


Unique-horn hoefverzorging Active Stable Balancer

Active Stable Balancer helpt de aerobe afbraak van mest in de paardenstal te bevorderen. Dit heeft verschillende grote voordelen:

  • Gezondere stallucht
  • Verlaging van de kiemdruk (van schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten);
  • Gezonder afbraak van mest in de paardenstal
  • Minder belasting van de gevoelige luchtwegen

4 kg

Unique-horn Active Stable Balancer 4kg

Valt jou de sterke ammoniaklucht in de paardenstal ook zo op? Stel je voor: als jij het al ruikt, dan heeft je paard er zeker last van. Niet alleen omdat hij meerdere uren per dag doorbrengt op stal. Maar ook omdat hij in het strooisel, dicht bij de veroorzaker van de scherpe lucht, gaat liggen.

Of het nou om een gesloten of om een open inloopstal gaat: de concentratie ammoniak is het hoogst tot 30 centimeter boven het strooisel. Dat betekent dat de luchtwegen van je paard wanneer hij slaapt of ligt te rusten blootgesteld wordt aan schadelijke gassen.

Active Stable Balancer helpt de vorming van ammoniak te remmen en bindt aanwezige ammoniak (uit bijvoorbeeld urine). Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke lucht in de paardenstal.

Bacteriën zorgen voor het afbreken van organische stoffen zoals mest. Dit kan op twee manieren: aeroob en anaeroob. Anaerobe afbraak gebeurt zonder bijkomend zuurstof en zorgt voor een doordringende stank. Aerobe afbraak daarentegen gebeurt door bacteriën die zuurstof gebruiken in het proces. De aerobe afbraak gaat sneller en gaat met veel minder schadelijke gassen gepaard. De hogere temperatuur bij dit afbraakproces zorgt bovendien voor een gezonder stalklimaat doordat schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

Active Stable Balancer helpt de aerobe afbraak van mest in de paardenstal te bevorderen. Dit heeft verschillende grote voordelen:

- Gezondere stallucht

- Verlaging van de kiemdruk (van schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten);

- Gezonder afbraak van mest in de paardenstal

- Minder belasting van de gevoelige luchtwegen

Paardenmest:

Goed stalmanagement draagt bij aan een goede compostering. Wil jij ook kiezen voor optimaal mestbeheer? Maak het strooisel in de paardenstal regelmatig los en breng Active Stable Balancer wekelijks aan. Voeg steeds 50g Active Stable Balancer per m² toe aan het strooisel in de stal.

Compostering van de paardenmest

Wil je de paardenmest uit de stal op een zo goed mogelijke manier composteren, kies dan een schaduwrijke, beschutte plaats om uitdroging van de compost te voorkomen.

Bij vermenging met ander materiaal, bijvoorbeeld bladeren of gemaaid gras, kan de ventilatie worden geoptimaliseerd en zorg je ervoor dat het afbraakproces zo goed mogelijk kan verlopen. Een composthoop die op deze manier wordt beheerd stinkt niet en wordt geen broedplaats voor ongedierte. Naarmate de activiteit van de micro-organismen in de compost toeneemt, stijgt de temperatuur. Door deze warmte worden parasieten zoals wormen gedood. Hierdoor is de resulterende compost vrij van parasieten en heeft deze een bruine, kruimelige structuur - er is een zogenaamde nutriëntenhumus ontstaan.

Bij langer bewaren verandert de voedingshumus in blijvende humus, die minder bemestend werkt, maar een sterk bodemverbeterend, opbouwend effect heeft.

Onbeperkt houdbaar indien bewaard op een droge plaats.

Samenstelling: speciale klei, humus, diatomeeënaarde, steenmeel, melkzuurbacteriën

Aanbevolen gebruik: 1 keer per week op de vloer van de stal strooien en gelijkmatig verdelen volgens de hoeveelheid mest, bijv. vaste mest: 50 g per m²

Droog bewaren en beschermen tegen de kou!

Echt super spul. Nadat we het hebben mogen testen willen we niet meer zonder!Unieke Natuurlijke ingrediënten

propolis

Melkzuurbacteriën

De aanwezigheid van melkzuur bacteriën remmen de groei van bacteriën die ammoniak vormen.

unique-horn essentiële oliën

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is het stoffelijk overschot van microscopische eencelligen die diatomeeën worden genoemd. Diatomeeën zijn kleine deeltjes met allemaal zeer scherpe randjes, waar bacteriën als het ware door opengesneden worden. Daarnaast is Diatomeeënaarde sterk vocht absorberend.

Uniek


Unique-horn is ontwikkeld door specialisten in hoefgezondheid, met bij elkaar ruim 30 jaar ervaring in hoefverzorging. De producten zijn in Nederland ontwikkeld en worden in Nederland geproduceerd, gebruikmakend van krachtige  natuurlijke ingrediënten. Met Unique-horn hoefverzorgings producten pakt u diverse hoefproblemen bij de bron aan en helpt u hoefproblemen voorkomen.

natuurlijke ingrediënten

Natuurlijk


Unique-horn maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten.


Aanbevolen door hoefsmeden en hoefspecialisten

Aanbevolen


Unique-horn producten worden gebruikt en aanbevolen door ervaren hoefspecialisten


Unique-horn betaalbare hoefverzorging

betaalbaar


Unique-horn producten worden niet duurder gemaakt dan nodig. Betaalbare natuurlijke hoefverzorging van hoefproblemen.

Contact


Voor vragen over onze hoefverzorging producten kunt u contact opnemen via info@unique-horn.nl